1998

(poster)


Suntem împotriva oricarui individ, grup sau guvern politic care promoveaza discriminarea persoanei pe considerente de rasa, sex, religie, apartenenta culturala sau etnica .

Suntem împotriva nationalismului pe care il consideram sechela sau, dupa caz, apanaj al unei societati tribale, invechite care n-ar trebui sa mai aiba nimic in comun cu sec. 21. Consideram nationalismul ca fiind sursa unor grave disensiuni intre oameni, posibil mobil al manipularii lor in conflagratii interstatale Insasi notiunea de stat national unitar o consideram depasita .

Suntem împotriva razboiului, oricare ar fi scopul declarat al acestuia. In spatele fiecarui razboi se ascund interesele materiale ale unor vanzatori de armament, a unor vanatori de averi si in nici un caz idealuri nobile. Nici una dintre acestea nu justifica uciderea unui om.

Suntem împotriva serviciului militar obligatoriu. Orice soldat este un posibil criminal.

Suntem împotriva generalizarii in detrimentul afirmarii individualului, impotriva celor obisnuiti sa trateze grupurile umane ca mase omogene, impotriva celor care refuza sa abordeze lucrurile in adevarata lor complexitate, promovand deseori voit un punct de vedere unilateral posibil eronat.

Suntem împotriva poluarii. Poluarea, ca act al deversarii rezidurilor în ambient nu produce doar modificari fizico-biologice ci, în mod inconstient si prin repetarea sa induce in psihicul uman obisnuinta si apoi incapacitatea de a mai controla dejectia de ganduri sentimente si fapte nocive.

Suntem împotriva resemnarii. In afara mortii, nimic din viata omului nu este obligatoriu.

Suntem împotriva uitarii trecutului. Nu vrem sa fim condamnati la repetarea greselilor anterioare.

Suntem împotriva politicii marilor corporatii care in urma acaparararii puterii (economice, financiare, politice) tind sa domine viata socio-culturala a individului prin stabilirea artificiala a unor standarde generale de comportament , gust public , etc.,prin crearea de tipare in care individul odata integrat poate fi usor manipulat. Acesti magnati pericliteaza posibilitatea individului, si, mai rau, il fac pe acesta sa-si piarda speranta si apoi dorinta acestui lucru.

Suntem împotriva opotunistilor politici transformati peste noapte în aparatori ai unor idealuri care defapt nu-i reprezinta . Nu putem respecta pe cineva obisnuit cu gustul fecalelor celor pe care îi linge in speranta unui castig personal.

Suntem împotriva celor care din teama, nepasare sau interes personal permit afacerile dubioase la scara mare in timp ce consumul de bauturi alcoolice sau dormitul in locuri publice, consumul de marijuana, circulatia fara bilet sau consumul de inghetata in mijloace de transport in comun sunt abuziv sanctionate .

Suntem noi, aceia de care ne fereau parintii...

Implica-te, fii constient, fa-ti propriile actiuni, si opune-te presiunii care te impinge in jos. Cel mai important, pastreaza-ti simtul umorului, pentru ca fara asta un exista speranta pentru un viitor mai bun.

Punk-ul transmite mesajul ca un trebuie sa fii un geniu ca sa faci un lucru singur(a). a inventat un intreg nou spectru de proiecte “do it yourself” pentru o intreaga generatie. In loc sa astepti urmatoarea “mare chestie” in muzica ca sa te uzi tot cand o asculti, canta tu, fa-ti muzica ta. Si in loc sa asculti ce-ti zic publicatiile sau televiziunile comerciale sa gandesti, poti sa faci un fanzin, ziar sau asa ceva. Tineri si-au creat propriile lor case de discuri. Asemenea tip de gandire duce la posibilitati nenumarate si la activism.

Este posibil ca punk-ul sa aiba legaturi cosmice si uneori chiar constiente cu miscari artistice radicale din trecut, insa semnificatia sa cea mai pregananta consta in faptul ca barierele de limba si expresie au fost daramate. A fost o revolutie in libertatea de exprimare pentru tinerii din clasa de jos care nu prea aveau cum sa spuna ceva, nici in plan cultural, nici in cel politic.

Acest festival a fost facut cu o foarte mare greutate. Organizatorii acestei actiuni de libera exprimare si intreaga Miscare Underground (Timisoara, Craiova, Bucuresti, Resita etc) va solicita sprijinul pentru buna desfasurare a acestui festival. Doar voi puteti sprijini continuarea acesteiu actiuni, prin contributia efectiva a fiecaruia dintre voi.


No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.